Nya innerdörrar i klassisk stil

Gillar du den klassiska stilen? Vill du ha ett hem som har en lantlig inredningsstil eller lite herrgårdskänsla? Eller så håller du på att renovera en gård på landet och vill återskapa den gamla stilen. Då kan du köpa nytillverkade innerdörrar i klassiskt stuk.

Investera i innerdörrar

Det är lätt att fokusera på tapeter, möbler och konst, men glömma bort viktiga detaljer som innerdörrar, innertak och golv. Moderna innerdörrar är ganska lätta och opersonliga. Förr i tiden lade man vikt vid att tillverka dörrar och fönster med stil. Om du gillar den klassiska stilen med gedigna dörrar kan du lyfta inredningen i ditt hem genom att investera i nytillverkade innerdörrar med det lilla extra. Tapeter är lätta att byta ut, likaså soffan, men om vi har satt upp en dörr på gångjärnen så får den sitta kvar år efter år. Så sätt upp en snygg dörr redan från början. Den klassiska stilen blir heller aldrig omodern och funkar med all inredning. Du kan köpa nytillverkade innerdörrar av gediget trä hos GKdoors som tillverkar dörrarna i Sverige. Du väljer mellan ek, målat eller furu. Fint i både citylägenheten, villan och sommarstugan.

Renovera mitt stil

Håller du på att renovera huset eller sommarstugan? Eller vill du bara göra mindre förändringar för att få en mer behaglig stil i ditt hem? Just dörrar gör mycket. Fina dörrar med speglar och handtag. När man talar om speglar på dörren menar man inte samma slags speglar som du har i hallen eller badrummet. Speglar är “trätavlorna” som sitter på vissa dörrar: en övertill och en nertill. Det finns också dörrar med bara en stor spegel. Speglarna har samma färg som själva dörren, men de skapar ett djup. Ser helt enkelt snyggare ut. Om du håller på att renovera ett ödehus på landet är det roligt att ge huset patina. Det har blivit väldigt inne att köpa ett ödehus på landet eller ett hus med rejäla renoveringsbehov. Många köper ödehus som sommarstuga, medan andra köper det som en framtida bostad. Oavsett om du vill ha renoveringsobjektet som sommarstuga eller bostad är det roligt när huset har en gammaldags stil. Det är också fint med äldre kulturinslag om du har ett eget bibliotek eller en läshörna, ett skönt ställe där du brukar läsa och slappna av.

Viktiga detaljer

Förutom dörrarna är det smart att fokusera på fönster, golv och tak. Till en klassisk trädörr är det fint med ett härligt trägolv. Det fungerar både i minimalistiska lägenheter, likväl som i släktgårdar och villan i förorten. Trägolv är sköna för fötterna och håller år ut och år in. Har du ett hus på landet är det särskilt fint att också satsa på fönster i ett äldre stuk. Om du har möjlighet kan du gärna renovera upp husets gamla fönster, särskilt om de har handblåst glas. Genom att använda sådana fönster bevarar du också en gammal byggnadskultur till eftervärlden. Även innertak kan vara väldigt fina. Det har blivit inne att ha synliga träbalkar i taket.