Kläderna för en perfekt kulturmysdag med vännerna

Älskar du att gå på museum, lyssna på livemusik och hitta mysiga kaféer att fika med vännerna på? Alltså ha en mysig kulturdag. Ett skönt sätt att slappna av och återfå energi på en lördag. Då vill du både vara snyggt och bekvämt klädd i en personlig stil som verkligen är “du”.

Köp dina kläder på sale

Kultur och kvalitet för ihop. Du vill klä dig snyggt, inte trendigt och billigt. I plagg som håller, som har de rätta detaljerna och som är välsydda. Om du köper en riktigt bra jacka eller kappa från Cedrico, Canada Goose eller Gant i en stil som passar dig, så har du ett favoritytterplagg för flera år framåt. Satsa på ett plagg som har rätt stil för just dig. Att köpa kläder som håller är ju också bra för klimatet. Om du tycker att det är dyrt, så kommer du spara tusenlappar på att handla på rea. Just nu har Johnells en superrea på klassiska märken som Tiger of Sweden, Barbour, Gant och Cedrico.

Snygg och bekväm

För en mysig dag på stan med både museum, en vernissage, gå förbi en musikaffär och naturligtvis äta gott, så vill du både vara snygg och bekväm. Ett tips är att satsa på jackor och kappor i färger som håller från säsong till säsong: svart, beige, marin, mörkgrått, vitt och brunt blir aldrig ute. Gillar du färg, som en härligt röd kappa, så ska du istället satsa på att hitta en riktigt fin kappa som verkligen klär dig. Tänk på sömmar och genomtänkta detaljer.

Jackor och kappor med luva är alltid bäst. Vinden kan bita riktigt rejält när du går mellan olika event och ställen en kall och blåsig vinterdag. Se till att dragkedjan går riktigt högt upp, så slipper du glipan vid halsen.

Väl inne på museer, konstaffärer och kaféer vill du naturligtvis kunna ta av dig ytterkläderna utan att frysa, och bära en perfekt outfit för dagen. Vilken stil du har beror på din personlighet. Ett “kulturtips” är att satsa på enfärgade välsydda klänningar med roliga detaljer. Gillar du byxor? Köp ett par riktigt välsydda svarta byxor så är du alltid välklädd. Även om du gillar klänning och kjol bör du ha ett par välsydda klassiska svarta byxor i garderoben.

Knytblusen – en riktig kulturklassiker

Till kjol och byxor är det snyggt med knytblus à la Sara Danius, Svenska Akademins bortgångna och förra sekreterare. Supersnyggt och passar alltid. Till blusen köper du cardigans, gärna i kashmir eller ekologisk bomull. Vintertid är kashmir bäst, då det är ett fantastiskt naturmaterial som både håller formen och håller dig varm. Förutom att det är så skönt mot huden. Hitta ett par snygga skor eller stövlar som har lite grov klack, så halkar du inte. Glöm inte heller att alltid ta med en sjal, den passar både som halsduk och extra “kofta” om det är lite kallt inomhus.