Bli medlem

Kulturdirekt är mötesplatsen där kulturutövare kan hitta nya och befintliga publikgrupper. Vi är en ekonomisk förening exklusiv för Stockholms fria kulturliv.


Medlemskap

Alla fria kulturutövare som har verksamhet i Stockholm kan bli medlemmar, såväl organisationer som enskilda utövare. Vår definition av fri kulturutövare är att man inte har en kommunal eller statlig huvudman.

Uppfyller ni dessa kriterier är det bara att ladda ner och fylla i medlemsansökan och skicka den till Kulturdirekt, Sabbatsbergsvägen 6, 113 61 Sthlm.​

Icon Ladda ned medlemsansökan här! (54,7 kB)


Som medlem får du tillgång till

  • Tillgång till Kulturdirekts informationsdisk i Kulturhuset
  • Exponering på www.kulturdirekt.se
  • Publicera pressmeddelanden via MyNewsdesk
  • Skicka erbjudande via vår Facebookgrupp
  • Seminarier och nätverksträffar
  • Webbanalysverktyg
  • Mediabevakning via Meltwater
  • Förmånligt ramavtal med tryckeri
  • Bannerannons 2 veckor/år på kulturdirekt.se

 

Tilläggstjänster

 

Hemsidan

På hemsidan presenteras alla aktiviteter i ett tydligt kalendarium. Medlemmarna administrerar och ansvarar för sina egna aktiviteter på sidan, till stöd finns vår webbansvariga som även kvalitetssäkrar informationen innan den publiceras. Varje medlem har en presentationssida, obegränsat antal aktiviteter samt möjlighet att lägga ut eventuella lokaler för uthyrning.

På hemsidan kan besökaren se vad som händer just nu, läsa mer om olika kulturaktörer, söka lokaler och anmäla sig till nyhetsbrevet som skickas en gång i månaden. Självklart går det att söka aktiviteter efter kulturform och datum. Kalendariet är uppdelat i tio kulturformer med underkategorier.

 

Informationsdisken på Kulturhuset

Vi har en egen informationsdisk i Kulturhuset som är bemannad sju dagar i veckan. Vi ser disken i Kulturhuset som en service både till Stockholmare och turister. Här kan medlemmarna placera relevant material och allmänheten kan få vägledning och konkreta evenemangstips.

Som medlem kan ni få hjälp med exponering, biljettförsäljning men även att till exempel lämna ut vinster i utlottningar. Vi är öppna för alla bra idéer att använda disken på. Tjänsten biljettförsäljning förutsätter en anslutning till Tickster, Transticket, Biljettforum eller Nortic. Kulturdirekt erbjuder förmånliga avtal med dessa fyra biljettleverantörer.

Innehållet i medlemskapet fylls på kontinuerligt, vi letar hela tiden efter nya intressanta möjligheter att erbjuda våra medlemmar.

 

Medlemsavgifter

Fullvärdigt medlemskap: 5 000 kr/år (obegränsat med aktivitetsexponering)

Begränsat medlemskap: 2 000 kr/år (Max två enskilda aktiviteter/år. Vart och ett av arrangemangen får ej pågå längre än 14 dagar.)

Tilläggsavgift för biljettförsäljning (förutsätter avtal med biljettleverantör): 2 000 kr/år och 5%/biljett

 

Vill du veta mer?

Maila Fanny Astner, fanny@kulturdirekt.se