Hoppet -för jag dog inte

Pantomimteatern presenterar en föreställning, ett mimdrama, om barn på flykt och om hopp. Ett verklighetsbaserat, och rosat av lärare, äventyrsdrama.
Allt hände plötsligt
– Det är inte tryggt här, sa mamma
Jag var liten och skickades bort
Jag bara hängde med, vågade inte fråga
Jag visste inte Europa fanns
Jag var i min egen värld och det var mörkt
– Ser ni den lampan? Paddla mot den!
Jag hade inte gjort det för hundra miljoner
Men jag fick inte välja
Och jag dog inte


Alla barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling / FN:s barnkonvention

Vi möts på nyheterna, på bussen, i skolan. Barn som har flytt ensamma har en historia att berätta, en barndom som inte fick fortsätta. Nu är deras historier del av vår gemensamma framtid.

Pantomimteatern har lyssnat till några av berättelserna. De handlar om lyckan över ett par nya sneakers, om längtan efter familjen och kompisarna, om bottenlös rädsla och ensamhet. Men förunderligt nog också om ett hopp som vägrar dö. Pantomimteatern vill ge röst åt några av de här barnens erfarenheter i en ordlös och visuell, fartfylld föreställning.

Tre artister/skådespelare med sina olika sceniska inriktningar mim och akrobatik, tillsammans med en sinnrik scenbild och mycket musik, tar oss med på en resa.

En urstark och uppfordrande uppsättning - SvD 7/2 2017
...är samtida mim, helt odogmatisk och mycket kreativ. - Expressen 6/2 2017
En otroligt fin och väl utförd pjäs. Borde ses av alla och är extremt viktig, speciellt i dagens samhälle. - Kriss, gymnasieelev

För alla från åk 4, till exempel som skapande skola-projekt. Föreställningen passar jättebra ihop med våra workshops. Ex mim-, vänskaps- och integrations workshops som också har Kulan-premier.

Aktiviteten lämpar sig för:

So, svenska, religionskunskap, drama, geografi, historia
Kulturpedagog finns till denna aktivitet
Skriv ut Dela via mejl Dela via Twitter Dela via Facebook