Sök event

30 Mar

Hamletmaskinen

Hjärtligt välkommen till vår raveyard och århundradets spökfest!
En exorcism i fem akter.
Hamletmaskinen skrevs 1977 av dramatikern Heiner Müller – född i Weimarrepubliken, uppvuxen i nazityskland, yrkesverksam i DDR och död i det återförenade Tyskland. Hans verk blev ofta censurerade blablabla… Kritiker menar att han förändrat det traditionella sättet att skriva och dödat den naturalistiska teatern blablablablabla… I Hamletmaskinen har han sammanfattat Shakespears klassiker på några få sidor och låter den sceniska gestaltningen och textfragment driva berättandet med haglande samtida referenser och samhällskritik BLABLABLA.

MEDVERKANDE
Text: Heiner Müller
Regi: Marie Nikazm Bakken
På scen: Anna Ladegaard, Joel Ödmann, Lola Zackow
Scenografi/kostym: Agnes Östergren
Ljusdesign: Ann-Marie Fritiofsson
Ljuddesign: Anna Jondelius
Mask: Ella Carlefalk
Teknisk chef: Snöret Lindén
Tekniker: Robert Wiberg
Marknadsföring: Therese Jonasson
Foto: KlaraG
Grafisk form: Mani


Om regissören
Marie Nikazm Bakken har studerat teatervetenskap vid Universitetet i Oslo, nutida dans og koreografi vid Skolen for Samtidsdans och utexamineras våren 2017 i Teaterregi vid Stockholms Dramatiska Högskola. Tidigare har hon bl.a. regisserat: Kongsemnerne av Henrik Ibsen som vikingaspel på Otta Kulturhus (2015), The Ghost to come, en 25 timmar lång teaterhappening på Grenland friteater (2016) och Kongsemnerne minutt for minutt på Nationaltheatret i Oslo under Ibsenfestivalen 2016, alla tre i Norge.

Som ett komplement till våra egna produktioner vill vi ge plats och resurser till en ny generation gränslösa scenkonstnärer och deras sublimtitet i H.Müllers ”Hamletmaskinen”, som produceras i samarbete med StDH/Stockholms Konstnärliga Högskola där medverkande och produktionsgrupp är studenter.