Sök event

31 Maj

Det landar båtar vid vår strand

Spångs Orkester leder publiken in i ett drömmens vacuum där en bisarr och surrealistisk varieté utspelar sig med hjälp av konstformer som dans, mask, poesi, livemusik och teater.

En nyskriven pjäs byggd på fragment om flykt, de flyende och om mötet med de människor som aldrig upplevt trauma och sorg. Spångs Orkester leder publiken in i ett drömmens vacuum där en bisarr och surrealistisk varieté utspelar sig med hjälp av konstformer som dans, mask, poesi, livemusik och teater. En plats där vi alla är lika lika, och där vi alla är lika olika. Där drömmens ickerum möter verklighetens krassa råhet. Där en människa bara är en människa, fast i sin situation, medan ljudet av världens glättiga festligheter fortsätter att dunka i bakgrunden.

”Shhhhh... Lyssna. Världen. Den knakar. Vi har huvuden fulla av grus. Det landar båtar vid vår kaj. Jag hör dem. Deras skrov krasar mot sanden.”
Vi möter vilset dansande flugsvampar och sopsäckar i djup sorg. En maskklädd kvinna dansar om döden, och Karl-Oskar och Kristina får inte plantera äppelträd i Amerika.
Vad händer när vi slits upp vid roten och kastas ut i världen?

Av Frida Spång med hjälp av ensemblen
Regi: Frida Spång
Musik: Andreas Huumonen
Kostym: Ulrika Lindqvist
Mask: Sabina Heitmann
Ljusdesign: Danni Cabaruvias
Ljuddesign: Robert Printa
Scenografi: Heidi Edström
Koreografi: Ester Olofsson
Grafisk design: Jesper Olsson

Medverkande:
Maja Frykberg Andersson
Anna Belstock
Rasmus Gisby
Andreas Huumonen
Ester Olofsson
Frida Spång
Hjalmar Wide


Trailer:
https://youtu.be/OswlmJs5STw